Egentreninger

Grane tilbyr egentreninger – dvs du kan laste ned kart med løyper lenger ned på […]

Grane tilbyr egentreninger – dvs du kan laste ned kart med løyper lenger ned på denne siden.

Etter beskjed fra Norges Orienteringsforbund (NOF) så er det greit å tilby treningsopplegg som gjennomføres alene eller sammen med familien, såfremt opplegget ikke krever at utøveren fysisk tar på poster eller stemplingsenheter.

NOF sin fulle beskrivelse av hva orienteringsklubbene kan tillate av aktiviteter, den finner du her: http://orientering.no/nyheter/aktivitetsinfo-til-klubbene-i-disse-smittevern-tider/

Så alle som ønsker å bruke treningsøktene som er tilgjengeliggjort under, må overholde kravene som er beskrevet over.

Øktene er åpne for alle, ikke-medlemmer bes om å betale

Hvis du ikke er medlem av IK Grane Arendal Orientering, ber vi om at du VIPPSER oss 30 kr for hver økt du benytter deg av. Se vårt VIPPS-nummer her.

Følgende økter kan løpes

Under er informasjon om hvor du kan laste ned øktene og litt mer detaljer om hver økt.

Her laster du ned øktene

Løypefilene finner du ved å trykke på linken ved hver økt, eller se alle ved å trykke på «Egentreninger»-boksen under (link til Grane sin OneDrive):

Myra Heidalen- O intervaller

Lørdagstrening 7.11 kan løpes tom 15.11. Tre fine sløyfer som kan løpes som intervaller.

Hoveodden

Kompass-trening (natt)

En økt med fokus på å løpe på kompassretning. De fleste postene ligger langs en sti, så går strekkene mellom stiene. Du kan se hvor bra du treffer, ved å telle antall skritt til posten, fra der du kommer ut på stien.

Postene er merket kun med reflekser (et rør med blå og rød refleks).

Postene tas inn 24. / 25. oktober.

Her er kartene:

Øynaheia

Langdistanse, A og B løype

Ingen poster ute nå! Vi har nå lagt ut en skikkelig sommerutfordring på Øynaheia. A løypa kan kuttes ved å droppe postene på nordsiden av veien, den er da ca halve lengden. Post 1-12 på A løypa og B løypa har små postskjermer. Øvrige poster har ingen markering og det kan forekomme noe ny hogst på nordsiden av veien.

Midtstøl sag (Granestua-kartet)

O-intervaller

Ingen poster ute nå! Denne har 4 runder fordelt på 2 ark, vanskelighetsgrad A-B. Artig og krevende poster.

Alle rundene har start og mål samme sted. 2 av rundene må løpe sti i oppoverbakke til startpunktet for orienteringa. Hensikten er å gi folk muligheten til å løpe seg slitne opp bakken, for deretter å orientere videre i «sliten» tilstand, men med mest nedoverbakker til mål. Dette kalles «Sævigintervaller», for de som lurte på det.

Den ene av rundene er ganske brutal, da den har post på toppen av det høyeste punktet i området. Herfra er det fin utsikt i 30 grader og en tom trim-boks.

Henger ute i uke 19.

Poster: små o-poster

Parkering: I kanten av veien her: https://goo.gl/maps/KHDgnZDxBZoo9tDk6

Løypelegger: Stig Alvestad

Granestua

O-intervaller

Ingen poster ute nå! Denne har 4 runder fordelt på 2 ark, vanskelighetsgrad A-B. Artig og krevende poster.

Henger ute i uke 18 og 19.

Poster: små o-poster

Løypelegger: Christine Mikkelsen

Veivalgs-økt

Ingen poster ute nå! Her er ei flott lang-økt fra Granestua. Mange fine veivalg, med noen kortere strekk innimellom. Husk nå er terrenget lettløpt ift hvordan det blir senere i år.

Poster: merkebånd, farge ukjent

Løypelegger: Christine Mikkelsen

Sam Eyde- Myra- O- intervall

Ingen poster ute nå! Fire o- intervaller henger ute fra lysløypa ved Sam-Eyde. Postene er merket med små skjermer (og en stor). Intervallene er lagt på to kart, sånn at du må printe både A og B for å få en løype på ca 4 km.

Løypelegger: Christine Mikkelsen

Rånaskogen – Karusell-løypene

Ingen poster ute nå! Disse løypene er nå klare – postene er i skogen. Dette er løypene som ble laget for karusell-løpet, så de er tipp-topp! Postene henger ute til 27. april.

Poster: vanlige oransje/hvite postskjermer

Løypelegger: Kjell Walter Sørensen

Ribbervannene ved Bjørnebo

Ingen poster ute nå! Denne løypa passer fint for rekrutter, dvs de som ønsker det et hakk vanskeligere enn nybegynner-løypene.

Poster: gule merkebånd

Løypelegger: Sivert Møklegård Pihl

Myra skole – fine for nybegynnere

Ingen poster ute nå! Det er 2 fine løyper for nybegynnere på stiene fra sykkelbanen ved Myra skole og innover mot Uglebo.

Poster: Oransje merkebånd

Løypelegger: Magnus Fossum

Sam Eyde vgs – fine for nybegynnere

Ingen poster ute nå! Myra, parkering ved Sam Eyde vgs. Her er det både ei enkel løype med vanskelighetsgrad N/C og en krevende A-løype 6,2 km. Under kan du laste ned kartene og printe selv. A løypa anbefales å droppe post 20, evt vise særlig hensyn gjennom det nye plantefeltet.

Poster: merkebåndene er tatt inn, det henger ingenting ute nå.

Løypelegger: Christine Mikkelsen A løypa, Lise Mikkelsen N/C løypa

Heidalen

Ingen poster ute nå! En lengre økt på 5,6 km som går over det meste av Heidalen. Fin blanding av kortere og lengre strekk i et spennende og flott, dog krevende terreng.

Poster: gule merkebånd

Løypelegger: Finn Ole Jørgensen

Tveiten

Ingen poster ute nå! Gjensyn med ei postplukk-økt fra i fjor. Det er både en kort (2,2 km) og en lang (3,8 km) løype, begge er krevende – hovedsaklig A-nivå.

Poster: merkebånd

Løypelegger: Gunnar Dag Tørå

Hove – Alvekilen

Ingen poster ute nå! Ei artig postplukk-løype med mange poster. En krevende løype, A-nivå: 26 poster på 5,3 km. Takk til Trauma for lån av kartet. Det er noen transportstrekk i starten og slutten, for å komme seg fra parkering og inn i terrenget og tilbake igjen.

Poster: er merket med lange røde merkebånd.

Løypelegger: Kjell Walter Sørensen

Uglebo

Ingen poster ute nå! Det er en økt på Uglebo-kartet, denne er meget krevende. Dette er en moment-løype som inneholder en korridor som man skal løpe inne i, noen strekk der du må bruke kompasset og en del korte strekk. Løypa er laget på den gamle versjonen av Uglebo kartet. Dette har ingen betydning utover at post 13-16 må droppes pga nye gjerder og mulig beite.

Poster: ingen merkebånd i skogen.