Slik legger du Grane og AAOK sine aktiviteter til i din kalender

For å holde oversikt over hva som skjer av treninger og løp i Grane og kretsen for øvrig, så har man tidligere måttet følge med på Eventor, Grane-sida, epost, Facebook-sider osv.

Nå prøver vi å forenkle dette, slik at alt du trenger er å legge til en kalender eller to til mobilen din, så har du oversikten ett sted. 

Forutsetningen for å kunne gjøre dette, er at du har en Google-konto. Årsaken er at vi bruker Google sin kalender-funksjon. Google-kalender er støttet på PC, Android og Apple sine produkter – så det er mulig for de fleste.

Hvordan legger du til aktivitetene i din kalender?

Videoen under viser hva du må gjøre. I dette tilfellet, så var jeg allerede logget inn på Google-kontoen. Hvis du ikke er logget inn, blir du spurt om å gjøre det underveis.

Etter at du har fulgt fremgangsmåten i videoen, må du gjøre en par ting til før mobilen din viser aktiviter fra kalenderen. 

Enkelt sagt må du be kalender-appen på mobilen om å hente aktiviteter fra disse nye Google-kalenderene. Den gjør typisk ikke det av seg selv. Nøyaktig hvordan du gjør det vil variere fra app til app. 

Som et eksempel, på en kalender-app for Android måtte følgende gjøres:

  • Kjør en «Refresh» av kalender-appen
  • Gå til innstillinger og finn kalenderene som hører til Google-kontoen din. Der skal de nye kalenderene som er lagt til vises. 
  • For hver av de nye kalenderene
    • Vis innstillinger for kalenderen
    • Velg at den skal synkronise kalenderen
  • Nå skal aktiviteter fra de nye kalenderene vises, hvis ikke prøv en «refresh» av kalender-appen

Hvilke aktiviteter er du interessert i?

Vi har foreløpig delt aktivitetene i to kalendre. Du velger selv om du vil legge til begge to eller bare en av dem.

  • Grane treninger rekrutt/ungdom: viser treninger, samlinger ol som er ment for klubbens medlemmer. Denne gjelder også for voksne som vil trene, siden de kan være med på ungdommens treninger.
  • Løp/treninger Aust-Agder: denne inneholder alt som legges ut på Eventor for Aust-Agder, både treninger og løp. Denne kalenderen henter oppdateringer fra Eventor 1 gang/dag, så det kan ta inntil 1 dag fra det legges inn på Eventor til det vises i kalenderen.

Det finnes også en kalender for Vest-Agder, som fungerer likt den for Aust-Agder. Men foreløpig vises ikke denne.