Skisesongen er i gang på Granestua og Myra

Her kommer en uformell rapport fra i dag, 23. desember, ting kan endre seg – så følg med på skisporet og ellers. Det er mulig å gå fra Granestua, men enda bedre forhold i løypene ved Sam Eyde på Myra.

Granestua

Etter snøfallet før helga er det nå mulig å gå på ski fra Granestua, men det er i så fall med gamle ski. Jeg gikk fra parkeringa og inn til hytta og der er det løype og spor, grus her og der. Rundt Kallstadtjenna er det foreløpig bare kjørt med ATV, for å sjekke forholdene antagelig.

Det er foreløpig ikke kjørt spor helt rundt Kallstadtjenna, bare inn til Granestua.

Jeg gikk også litt innover i starten på den større runden, som tar av til høyre litt før Granestua. Denne dalen er litt bløt til vanlig, så det er ikke rart at det ble for knapt med snø her. Her trengs det mer frost og snø før det blir ok å gå. Jeg gikk ikke videre, men antar det er stort sett mulig å gå, siden løypa stort sett følger grusveier.

Men det er lagt et bra grunnlag og løypelaget gjør det de kan for å få det meste ut av det som er kommet.

Noen steder er det for lite snø og frost foreløpig. Dette er like ved Granestua.

Myra / Sam Eyde

Det beste alternativet nærmest Arendal er sannsynligvis den nye skiløypa fra Sam Eyde på Myra. Det er riktignok ingen skispor foreløpig, men brede fine traseer og så godt som ingen stein og grus.

Flotte forhold for å skøyte i lysløypa på Myra.

Hele lysløypa er tråkket av løypemaskin, selv om det ikke vises på skisporet.no.

Vinterlig og flott med snø på trærne.